Kirúgták a francia időjóst, mert nem hisz a klímaváltozásban

2015 október 16., péntek 6:46
136

Philippe Verdier a közszolgálati France 2 meteorológusa volt egészen addig, amíg meg nem jelentetett egy könyvet, amelyben kétségeit fejezte ki a klímaváltozás tényével kapcsolatban.

AFP PHOTO / BERTRAND GUAY

"Kaptam egy levelet, amiben azt írták, hogy ne menjek be. Nem tudok ennél többet, nem tudom, meddig fog ez tartani, de a könyvemhez van köze" 

- nyilatkozta Verdier, aki eredetileg azért vett ki szabadságot, hogy a könyvét promotálhassa.

A francia közmédia a felfüggesztést/kirúgást azzal indokolta, hogy belső szabályzatuk tiltja, hogy munkatársaik szakmai státuszukat kihasználva személyes véleményüket fejtegessék.

Verdier egyébként a könyvben, amelyet direkt a decemberi párizsi ENSZ-klímacsúcshoz időzítettek, azt fejtegeti, hogy a politikusok és klímaszakértő tudósok "túszul ejtették a vlágot".

Zárásként pedig mindenki gondoljon arra, hogy az ismert francia munkaügyi törvényeknek és szakszervezeteknek köszönhetően vajon mennyi pénzt akaszthat le Verdier, ha tényleg kirúgják. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt