Kirúgták a francia időjóst, mert nem hisz a klímaváltozásban

Média
2015 október 16., 06:46
comments 131

Philippe Verdier a közszolgálati France 2 meteorológusa volt egészen addig, amíg meg nem jelentetett egy könyvet, amelyben kétségeit fejezte ki a klímaváltozás tényével kapcsolatban.

photo_camera AFP PHOTO / BERTRAND GUAY

"Kaptam egy levelet, amiben azt írták, hogy ne menjek be. Nem tudok ennél többet, nem tudom, meddig fog ez tartani, de a könyvemhez van köze" 

- nyilatkozta Verdier, aki eredetileg azért vett ki szabadságot, hogy a könyvét promotálhassa.

A francia közmédia a felfüggesztést/kirúgást azzal indokolta, hogy belső szabályzatuk tiltja, hogy munkatársaik szakmai státuszukat kihasználva személyes véleményüket fejtegessék.

Verdier egyébként a könyvben, amelyet direkt a decemberi párizsi ENSZ-klímacsúcshoz időzítettek, azt fejtegeti, hogy a politikusok és klímaszakértő tudósok "túszul ejtették a vlágot".

Zárásként pedig mindenki gondoljon arra, hogy az ismert francia munkaügyi törvényeknek és szakszervezeteknek köszönhetően vajon mennyi pénzt akaszthat le Verdier, ha tényleg kirúgják. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.