Három tonna füvet vetnek máglyára Albániában

külföld
2015 október 17., 15:27
comments 99

Az albán rendőrség akkora, drogellenes akcióba kezdett, hogy pénteken az ország déli részén, Gjirokastra település közelében 3,2 tonna füvet sikerült lefoglalniuk . A termést éppen szüretelték. 

A gigantikus méretű fogás ellenére senkit sem vettek őrizetbe, a rendőrség gyanúsítottakat sem nevezett meg. 

2014 márciusában 1,6 tonna lefoglalt cannabist égettek el az albán rendőrök Tirana mellett. (AFP PHOTO/STR)
photo_camera Egy albán rendőr felügyel, miközben elég 1,6 tonna fű - Fotó: AFP/STR

A rendszerváltás óta Albániának sikerült a térség egyik legnagyobb fűtermelőjévé válnia. A fegyveres hatóságok rendszeresen tartanak megsemmisítő műveleteket, 

valószínűleg ez a 3,2 tonnányi kannabisz is máglyán ég majd el, nem pedig papírba tekerve.

Az kormány szerint tavaly 7 milliárd euró értékű füvet semmisítettek meg, ami az albán GDP kétharmadának felel meg. (ABC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.