Ahogy az várható volt, a bevándorlásellenes párt nyerte a svájci választásokat

külföld
2015 október 18., 16:48
comments 298

Az előzetes eredmények szerint a várakozásoknak megfelelően a bevándorlásellenes Svájci Néppárt (SVP) nyerte meg a mai parlamenti választásokat.

A menedékjog jelentős szigorítását és az Európai Uniótól való távolodást követelő, jobboldali populista SVP a kétkamarás törvényhozás nagyobbik testületében, a 200 tagú Nemzeti Tanácsban a helyek egyharmadát szerezte meg – derült ki az ats svájci nemzeti hírügynökség előrejelzéséből.

Az EFE spanyol hírügynökség szerint az SVP-t alapító Christophe Blocher lányát, Magdalena Marullo-Blochert képviselővé választották az ország legnagyobb kantonjában, a kelet-svájci Graubündenben, amit sokan a francia szélsőjobboldali Nemzeti Frontot (FN) vezető Marine Le Pen felemelkedéséhez hasonlítanak.

A választások második helyezettje az előzetes adatok szerint, az előrejelzéseknek megfelelően a Svájci Szociáldemokrata Párt (SPS), aminek a célja egy mérsékelt menekültügyi reform megvalósítása és az EU-val való szorosabb együttműködés. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.