Ausztrália legalizálhatja a marihuánatermesztést

külföld
2015 október 18., 08:09
comments 98

Az ország drogtörvényének megváltoztatására terjeszt be törvényjavaslatot Sussan Ley ausztrál egészségügyi miniszter. Közleménye szerint a kormány "együttérez azokkal, akik súlyos betegségekben szenvednek és hasznukra válna az orvosi marihuána jelentette fájdalomcsökkentés".

Ley tervei szerint a jövőben ellenőrzött körülmények között lehetne marihuánát termeszteni orvosi és tudományos célokra. Erre azért van szükség, mert bár a jelenlegi szabályozás szerint lehet marihuána-alapú gyógyszereket gyártani Ausztráliában, az alapanyagellátás legálisan nem volt biztosított.

Ley szerint lépése nem jelent liberalizációt vagy könnyítést, a kannabisztermékeket minden más gyógyszerhez hasonló, szigorú ellenőrzés alá vetnék.

Ausztráliában amúgy mostanában kezdődött a harc a marihuána orvosi célú használatának dekriminalizációjáért. A témában indított online petíciót már csaknem negyedmillióan írták alá.

Most, hogy engedélyezhetik az alapanyagtermelést, egy lépéssel közelebb kerülhetnek a célhoz, de a bírálók szerint ez még kevés. az ellenzéki Zöldek vezetője, Richard Di Natale szerint "a kormány ma bejelenti, hogy elhárítja az akadályokat az orvosi célú marihuána termesztése előtt, de nem változtat azokon a bürokratikus akadályokon, amelyek meggátólják, hogy a kannabiszt engedélyezzék és más gyógyszerekhez hasonlóan felírják". (Via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.