Csak 3. lett a Fidesz jelöltje az újkenézi polgármester-választáson

Ma több településen is polgár-mesterválasztást tartottak. A legtöbb helyen főleg függetlenek indultak és nyertek, de volt, ahol a Fidesz-KDNP is elindult.

Ilyen volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz is, ahol viszont megint a független Dicső Zoltán nyerte az időközi polgármester-választást.

Dicső – aki a tavalyi választáson is győzött – 264 szavazattal nyert, egy másik független jelölt, Sütő János előtt, ő 197 voksot kapott.

A polgármesteri tisztségért rajtuk kívül indult még Putnoki Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje, ő 148 szavazattal lett harmadik. A negyedik helyen Tóth Péter, a Magyar Munkáspárt jelöltje végzett 2 szavazattal.

A választásra jogosult 819 szavazó közül 617 adta le voksát, így a részvételi arány 75,33 százalék volt. Az érvényes szavazatok száma 611 volt, az érvényteleneké 5, míg egy szavazó lapot feltehetően valaki magával vitt a választók közül.

Az időközi önkormányzati választáson, amit azért tartottak, mert ellentétek miatt a korábbi képviselő-testület feloszlatta magát, hat közgyűlési tagot is választottak, 29 induló közül.

Makláron Hanuszik Csaba Gábor (Együtt Maklárért Egyesület), Szalaszenden Tóth István (független), Ambrózfalván pedig Csirik László (független) nyerte meg a polgármester-választást. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.