Kovács Zoltán szerint sikeres a déli határzár

migráció
2015 október 18., 11:57
comments 140

A kormányszóvivő az MTI-nek mondta ezt. Szerinte a kormány sikeresen teljesítette a célkitűzését, Magyarország, a magyar emberek és az Európai Unió határainak védelmét.

A határzár jól működik, gyakorlatilag megszűnt az „illegális migránsok” határátlépése, a hatóságok ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, reagálnak az esetleges változásokra, ezért volt szükség például arra, hogy a szlovén határon ideiglenesen visszaállítsák az ellenőrzést – mondta.

A magyar emberek már hónapokkal ezelőtt egyértelműen kinyilvánították a véleményüket az illegális migrációval szembeni fellépésről. Az azóta a magyar-szerb és a magyar-horvát határon bevezetett intézkedések pedig egyértelműen mutatják, hogy hatékonyan és sikeresen lehet fellépni az illegális bevándorlókkal szemben – mondta Kovács Zoltán, valószínűleg arra célozva, hogy Magyarország egyszerűen rátolta a migránsáradatot Horvátországra és Szlovéniára.

A szóvivő délelőtt Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján is azt mondta, hogy gyakorlatilag eseménytelenül telnek az órák a magyar-horvát zöldhatár alig 24 órával korábbi lezárása és a magyar-szlovén határon szombat délelőtt bevezetett ideiglenes határellenőrzés életbe lépése óta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.