Megtalálták Thomas Jefferson elfelejtett laboratóriumát a Virginiai Egyetemen

külföld
2015 október 18., 13:47
comments 92

Egy munkás a Virginiai Egyetemen éppen a rotundát renoválta, amikor a falban egy lukon átmászott, és megtalálta annak a kémialaboratóriumnak egy részét, amit a függetlenségi nyilatkozat megírója, Thomas Jefferson tervezett közel 200 éve. (A harmadik amerikai elnök igazi reneszánsz ember volt: értett a földműveléshez, az építészethez, a régészethez, a matematikához, a kriptográfiához, a nyelvekhez és a paleontológiához, ezenkívül ügyvéd, feltaláló és író is volt.)

photo_camera

A kémialabor véletlenül maradt fent, miután elfalazták az 1840-es években. Mivel téglából készült, túlélte az 1895-ös nagy tüzet is, az 1970-es renovációt pedig azért kerülte el, mert nem is tudtak róla.

Azt remélik, kiderül majd, hogy hogyan tanították a kémiát az 1820-as években. Itt lehet megtekinteni(USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.