Breaking: bocsánatot kér a Fidesz

POLITIKA
2015 október 19., 09:33
comments 94

"Bocsánatot kérünk a Helsinki Bizottságtól, amiért a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szóvivője, dr. Hoppál Péter 2013. augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a Helsinki Bizottság azért kap támogatást a Soros György személyéhez köthető szervezetektől, hogy cserébe Magyarországot, a Fideszt, illetve a magyar kormányt lejárassa"

- írja honlapján Orbán Viktor pártja.

photo_camera

 Két éve augusztusban Hoppál Péter - a Fidesz akkori szóvivője, jelenleg az EMMI államtitkára - egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy mások mellett a Helsinki is egy dollármilliókért kitartott szervezet, amit egy amerikai spekuláns kör - Soros György köre -  pénzel, cserébe azért, hogy lejárassák Magyarországot és a Fideszt, és persze Orbán Viktort. 

Ugyanitt álcivil szervezetnek nevezték a Helsinki Bizottságot. A szervezet ezért bocsánatkérésre szólította fel Hoppált és a Fideszt, de ez nem következett be, így bírósághoz fordultak. A Helsinki már tavaly megnyerte a pert, a párt most tett eleget a helyreigazításnak.  

(fidesz.hu / helsinki.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.