Egészen úgy tűnik, mintha Orbán simicskázná a Jobbikot

2015 október 20., kedd 14:55
364

Orbán azonnali kérdésre válaszol. MTI Fotó: Máthé Zoltán

“Mióta lettek a jobbikosok a nagybirtokosok szószólói? Önöknek van egy újdonsült nagybirtokos támogatójuk, úgy látom, meglehetősen befolyásos. Úgyhogy én csak annyit kérdeznék öntől: hogy ízlik a zsoldoskoszt?"

Ezt Orbán Viktor mondta hétfőn a parlamentben a jobbikos Magyar Zoltánnak, aki arról kérdezte, hogy Mészáros Lőrinc, Felcsút Fidesz-KDNP-s polgármestere miért vitt el 800 hektár földet a helyben élő családi gazdálkodók elől.

Folyosói pletykák

“Ezért mennyit számlázott Habony?” - kiabálta vissza a vita hevében Novák Előd, de ennél közelebb azóta sem jutottunk ahhoz, hogy kire gondolt a miniszterelnök, milyen Jobbik mögött álló nagybirtkosra.

Kedden Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatón, de itt sem derült ki, kire utalt a miniszterelnök. Kósa annyit mondott, 

“vannak folyosói pletykák” 

a Jobbik mögé beálló gazdasági erőkről, egyébként pedig nyilván oka van annak, hogy a jobbikosok a “nagybirtokosok szószólói lettek”, ahogy Orbán Viktor hétfőn mondta.

Mészáros-Vajna-Habony vs. Kovács Béla

Hétfőn volt egyébként egy Vona-Orbán csörte is, amelyben a Jobbik frakcióvezetője Andy Vajnáról, Mészáros Lőrincről és Habony Árpádról kérdezte a miniszterelnököt, aki erre érdemben egyáltalán nem válaszolt, ellenben azt mondta, mielőtt a Jobbik bármit is kérdez, először inkább azt kellene tisztáznia, hogy honnan származott az a pénz, amellyel Kovács Béla, a párt EP-képviselője - akinek a múlt héten függesztette fel a mentelmi jogát az EP - támogatta a Jobbikot.

Miután a migrációs ügyben lemaradt, illetve a Fidesz jobbról előzte, a Jobbik most megpróbál rámenni a korrupciós témákra, parlamenti vitanapot is kezdeményezett az ügyben. A Fidesz azonnal visszatámadta a pártot, az említett sajtótájékoztatónak kifejezetten a Kovács Béla-ügy volt a témája, Kósa Lajos többször is a rendszerváltás utáni magyar politika legnagyobb korrupciós botrányának nevezte az esetet. Illetve elmondta, hogy a pártfinanszírozás átalakításával és “életszerűbb szabályozás” bevezetésével különöböző területeken a Fidesz tett a legtöbbet a korrupció felszámolásáért.

A Jobbik szerint blöff

“Fogalmunk sincs, mire gondolt Orbán Viktor” - mondta kérdésünkre Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, aki szerint Orbán kijelentése csak blöff, mert máshogy nem tudott reagálni a korrupciós ügyek felvetésére. Azt nem tudja, milyen folyosói pletykákra utalt Kósa Lajos, de elmondása szerint

nincs újdonsült nagybirtokos a Jobbik mögött.

Na de mi lehet az a folyosói pletyka, amit parlamenti hozzászólás-szintre emelt Orbán Viktor? Akarva-akaratlanul úgyis egy név mocorog most minden olvasó fejében.

Volt barátjára, gimnáziumi és kollégiumi iskolatársára, Simicska Lajosra utalt volna a kormányfő?

Az biztos, hogy magas rangú kormányzati politikus már feszegette nyilvánosan a Jobbik és Simicska vélt kapcsolatát. Lázár János tavasszal arról beszélt, a tapolcai kampány idején “az az érzése támadt, mintha a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiabirodalom közeledne a Jobbikhoz”, sőt, egyenesen bimbózó kapcsolatról beszélt. A Jobbik ezt akkor szemrebbenés nélküli hazugságnak nevezte.

Megkérdeztük a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét, kire gondolt Orbán, de eddig nem kaptunk választ.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt