Erre járó állatoknak olvastunk fel részleteket Varga Mihály népszabadságos interjújából

POLITIKA
2015 október 20., 12:37
comments 88

Ismét jelentkezik népszerű rovatunk, melyben a szerkesztőségünk környékén bóklászó állatoknak olvastunk fel részleteket egy interjúból, és megnéztük reakcióikat. Ezúttal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel készített interjút a nol.hu, nézzük, mit szóltak egyes válaszokhoz az állatok:

  • Arra a kérdésre, hogy Varga kinek drukkol a TV2 körüli ügyben, Simicskáéknak vagy Vajnának:

Magáncégek adásvétele ügyébe a kormány soha nem szokott beleszólni. Nem volna szerencsés, ha ezt egy gazdasági miniszter megtenné. A jogászok majd eldöntik.

photo_camera

  • Arról, hogy van-e oligarchaháború Magyarországon:

Az oligarchaháború azt jelentené, hogy olyan gazdasági érdekcsoportok vannak, vagy olyan tulajdonosok, akik beleszólnak a politikai döntésekbe. Ez Magyarországon nincs így.

photo_camera

  • Arról, hogy akkor miért van konfliktusa Orbán Viktornak Simicska Lajossal, és hogy Simicska beleszólt-e a hazai politika alakításába: 

Simicska Lajos nem szólt bele. Azért volt konfliktusa, mert bele akart szólni, és ez Magyarországon nem megy.

photo_camera

  • Arról, hogy számos jel utal arra, hogy Orbán Viktor és Simicska Lajos között mégis háború dúl: 

A piacgazdaságnak természetes velejárója, hogy cégeket alapítanak, létrehoznak, eladnak, felszámolnak. Miért volna ez másképp Magyarországon?

photo_camera

  • Arról, hogy offshore hátterű cégek kereskednek a letelepedési kötvénnyel, amik 2013 óta nyara óta 230 milliárd forint értékben jegyeztek letelepedési kötvényt, de csak 205 milliárd forint folyt be ebből a költségvetésbe, 25 milliárdot a közvetítő cégek tehettek zsebre: 

205 milliárd viszont befolyt.

photo_camera

Az erre járó állatok korábban már többször is rácsodálkoztak politikusok nyilatkozataira, ezek az alkalmak itt találhatóak meg. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.