Iszonyatos LEGO-para lehet idén karácsonykor

Idén karácsonykor előfordulhat, hogy nagy kereslet miatt a Lego nem lesz képes elegendő kockát gyártani ahhoz, hogy ki tudja elégíteni a vásárlói igényeket. Pedig a gyárak már így is teljes kapacitáson pörögnek. 

Ha nem tudnak lépést tartani a megrendelésekkel, akkor előfordulhat, hogy egy csomó gyerek legó nélkül maradhat :(

A Lego részben a különböző filmekhez és sorozatokhoz kapcsolódó játékainak köszönheti, hogy mára a világ legnagyobb játékgyártó cége lett. A játékai iránt jelentkező keresletet azonban rosszul mérte föl a társaság, s így a közeljövőben számos megrendelést csak késve tudnak kielégíteni.

A Lego szóvivője szerint szinte biztos, hogy nem lesznek képesek az összes megrendelésre időben szállítani az év hátralévő részében. Azt azonban a Reutersnek sem árulta el, hogy melyik sorozatokból és mely európai országokban lehet majd hiány.

Őket is meglepte, hogy nem sikerült pontosan előrejelezniük a termékeik iránt megnyilvánuló kereslet nagyságát, az meghaladta nem csak a saját, de viszonteladóik becsléseit is.

A cég az elmúlt évben több, mint 3 milliárd dán korona értékben költött beruházásokra, hogy megfelelő szintre bővítse kapacitásait. Már a tavaly karácsony előtti időszakban is előfordult, hogy bizonyos országokban hiány volt néhány országban Legóból, például Kanadában és Dániában. (via Napi.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.