Orbán szerint már nem csak a magyarok, hanem Európa túlnyomó többsége is támogatja a kormány intézkedéseit

POLITIKA
2015 október 21., 14:36
comments 218

Európa lakossága túlnyomó részt támogatja a magyar kormány intézkedéseit – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírók kérdésére válaszolva Madridban, amikor megérkezett az Európai Néppárt kongresszusára. Az Eurobarometer legutóbbi felmérésében egyébként ennek nincs nyoma, és valószínűleg nincs is ilyen átfogó közvélemény-kutatás.

„Schengen egy érték, amit védenünk kell” – mondta a magyar kormányfő, aki szerint nem várható a horvát zöldhatár megnyitása, mert a magyar kormány célja, hogy a migránsokat visszafordítsa, a jelenlegi migrációs hullám ugyanis megsemmisítheti Európát. Az MTI szerint azt is mondta, hogy:

„Egyrészről ami itt történik, az szétverheti Európát, és mi meg akarjuk védeni Európát. Másrészről vannak nemzetközi kötelezettségeink, aláírtunk nemzetközi szerződéseket, amik egyértelműek, és amiket be kell tartani. Európa a törvény uralmát jelenti, ha nem tartjuk be a szabályokat, az káoszhoz vezet. Be kell tartanunk a szabályokat, jelen esetben a schengeni szabályokat.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.