Orbán szerint már nem csak a magyarok, hanem Európa túlnyomó többsége is támogatja a kormány intézkedéseit

2015 október 21., szerda 14:36
229

Európa lakossága túlnyomó részt támogatja a magyar kormány intézkedéseit – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírók kérdésére válaszolva Madridban, amikor megérkezett az Európai Néppárt kongresszusára. Az Eurobarometer legutóbbi felmérésében egyébként ennek nincs nyoma, és valószínűleg nincs is ilyen átfogó közvélemény-kutatás.

„Schengen egy érték, amit védenünk kell” – mondta a magyar kormányfő, aki szerint nem várható a horvát zöldhatár megnyitása, mert a magyar kormány célja, hogy a migránsokat visszafordítsa, a jelenlegi migrációs hullám ugyanis megsemmisítheti Európát. Az MTI szerint azt is mondta, hogy:

„Egyrészről ami itt történik, az szétverheti Európát, és mi meg akarjuk védeni Európát. Másrészről vannak nemzetközi kötelezettségeink, aláírtunk nemzetközi szerződéseket, amik egyértelműek, és amiket be kell tartani. Európa a törvény uralmát jelenti, ha nem tartjuk be a szabályokat, az káoszhoz vezet. Be kell tartanunk a szabályokat, jelen esetben a schengeni szabályokat.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt