A fél városháza csalt a hiányzásokkal az olasz riviérán

külföld
2015 október 22., 18:32

A Sanremoi önkormányzat 196 munkatársa ellen vizsgálódik a rendőrség, a gyanú szerint egészen durván csaltak a hiányzásokkal. A lebukott dolgozók közül 35-öt háziőrizetbe helyeztek.

A rendőrség már 2013 óta próbálja felgöngyölíteni a már-már összeesküvésnek tűnő rendszert, titkos kamerákat vetettek be. Kiderítették, hogy néha a dolgozók feleségei mennek be lehúzni a mágneskártyát. Az olasz pénzügyi nyomozók "sztahanov-hadműveletként" emlegették az akciót.

Tavaly nagy botrány volt, amikor Róma önkormányzati dolgozóinak 80 százaléka jelentett beteget január 1-én.

Sanremo egyébként nagyon szép hely, az olasz riviéra egyik fővárosa.

photo_camera

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.