Ilyen egy rendes politikai vita: miért használt mérges emojit Putyin-ügyben a külügyminiszter?

külföld
2015 október 22., 05:27
comments 43

Egy mérges arc volt a válasza  Julie Bishop ausztrál külügyminiszternek, amikor a Buzzfeed még hónapokkal ezelőtt Vlagyimir Putyinról kérdezte. Igaz, a kérdés eleve az volt, hogyan írná le Putyint egyetlen emojival, és az interjú egyébként is abból állt, hogy a politikus minden kérdésre így válaszolt.

Az ügy most azért került elő, mert Penny Wong ausztrál szenátor arról kérdezte a minisztérium tisztviselőit, mit fejezett ki Bishop ezzel. Ő mérges Putyinra, maga Puytin mérges-e, és egyáltalán, mi ez az egész.

Biztosan ugyan nem állíthatjuk, de valószínűleg ez volt az első eset, amikor egy nyilvános, viszonylag magas rangú politikusok közötti vitában olyanok hangzottak el, hogy

"azzal például nincs probléma, hogy a külügyminiszter emojival válaszol arra, hogy inkább kutyásnak, vagy macskásnak tartja-e magát, de Oroszország kérdése más."

A minisztérium képviselői közölték, megvitatják a kérdést Bishoppal, aki egyébként a Twitteren válaszul azt írta, szívesen lefordítja az emojikat olyan nyelvre, amit az ellenzék is ért. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.