Késelés helyett szelfizés lett a para helyzetből az izraeli buszon

külföld
2015 október 22., 12:28
comments 487

Daniel Ben-Shabbat egy fiatal izraeli katona, épp a vasárnapi szabadnapján buszozott Tel-Avivba, amikor leült mögé egy fiatal, elkendőzött fejű palesztin lány. Azon gondolkodott, hogy paprikaszprét vagy valamilyen harcművészeti technikát alkalmazzon, hogy megvédje magát a potenciális késelős támadás elől.

Aztán inkább írt az anyjának egy sms-t, hogy mit tegyen. Az anyja azt tanácsolta neki, hogy csendben üljön át egy másik székre.

Ő viszont meggondolta magát. Inkább odafordult a mögötte ülő lányhoz, és elmesélte neki, hogy egy pillanatra megijedt tőle, beszélt az anyjával, aki azt mondta neki, hogy üljön át. Neki viszont az jutott eszébe, hogy mi lenne, ha közösen szelfiznének egyet, hogy ezt elküldhesse az anyjának, hogy lássa, nincs mitől félni.

Az eredmény:

photo_camera

Az sms-t azzal a szöveggel küldte el, hogy

"a 836-os buszon, néhány pillanattal egy késelős támadás előtt".

Aztán elbeszélgettek a lánnyal, akit, mint kiderült, Saffa-nak hívnak és egyáltalán nem érdekli a politika, a Tel-Avivi Egyetemre jár.

(NRG.il, Tabletmag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.