Késelés helyett szelfizés lett a para helyzetből az izraeli buszon

Daniel Ben-Shabbat egy fiatal izraeli katona, épp a vasárnapi szabadnapján buszozott Tel-Avivba, amikor leült mögé egy fiatal, elkendőzött fejű palesztin lány. Azon gondolkodott, hogy paprikaszprét vagy valamilyen harcművészeti technikát alkalmazzon, hogy megvédje magát a potenciális késelős támadás elől.

Aztán inkább írt az anyjának egy sms-t, hogy mit tegyen. Az anyja azt tanácsolta neki, hogy csendben üljön át egy másik székre.

Ő viszont meggondolta magát. Inkább odafordult a mögötte ülő lányhoz, és elmesélte neki, hogy egy pillanatra megijedt tőle, beszélt az anyjával, aki azt mondta neki, hogy üljön át. Neki viszont az jutott eszébe, hogy mi lenne, ha közösen szelfiznének egyet, hogy ezt elküldhesse az anyjának, hogy lássa, nincs mitől félni.

Az eredmény:

Az sms-t azzal a szöveggel küldte el, hogy

"a 836-os buszon, néhány pillanattal egy késelős támadás előtt".

Aztán elbeszélgettek a lánnyal, akit, mint kiderült, Saffa-nak hívnak és egyáltalán nem érdekli a politika, a Tel-Avivi Egyetemre jár.

(NRG.il, Tabletmag)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.