Menekültek elleni támadássorozattól tartanak Németországban

külföld
2015 október 22., 19:55
comments 253

A német szövetségi bűnügyi hivatal, a BKA kiszivárgott jelentése szerint nagyon megélénkült a német szélsőjobboldal a menekültek tömeges beérkezése óta, ezért számítani kell az idegengyűlölő támadások számának emelkedésére.

photo_camera A menekültellenes PEGIDA október 19-i drezdai tüntetésén. AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL

A jelentés szerint a menekültek mellett politikusok és önkéntesek is veszélybe kerülhetnek.

A Merkel-féle menekültpolitikával való ellenkezés összekovácsolhatja a hagyományosan egymással rivalizáló szélsőjobboldali szubkultúra különböző csoportjait a jelentés szerint. A BKA szerint az eddig ismert formák mellett új módon is tiltakozhatnak majd, például autópályákat vagy vonatsíneket zárhatnak le.

Minden nem lehet meglepő, hiszen nemrég Köln esélyes (azóta megválasztott) polgármesterjelöltjét nyakon szúrták, Bajorországban pedig egy terrortámadásra készülő szélsőjobbos csoportra csaptak le a rendőrök.

(Tagesschau, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.