Nem hiszed el, mire gerjednek a nők

nsfg
2015 október 22., 17:00

Veszélyben a női viagra karrierje. A női Viagrának nevezett, kifejezetten nők számára készült vágykeltő szer kapcsán mi is a kételkedők táborát gyarapítjuk. Azt írtuk nemrég, hogy az elégtelennek minősített női libidó tablettás kezelése kétséges, hogy sikeres lesz, a mellékhatások viszont elég valóságos kockázatnak látszanak.

Az, hogy valaki nem eléggé kívánja a szexet egyáltalán biztos, hogy olyan állapot, amelyre gyógyszert kéne szedni.

Sok oka lehet a lecsökkent, vagy alacsony vágynak, és ezek nagy részére szinte bizonyosan nem gyógyír a tabletta. Már csak azért sem, mert ilyen problémát rengeteg minden okozhat, igen gyakran például egy másik, nagyon széles körben elterjedt és használt női gyógyszer, a fogamzásgátó tabletta szedése.

A női vágy ettől fokozódik

A bécsi orvosi egyetemen nemrég egy oxitocin hormonos orrspray kapcsán tudósok meglepő eredményre jutottak:

a nők sokkal inkább kívánják a szexet, ha köztük és a partnerük között legalább minimális verbális kommunikáció van.

A szex előtt (a csoport egyik felének igazi, másik felének placebó) orrsprayt alkalmazó nők a kutatás érdekében naplót vezettek, és a tapasztalataikat összegző kérdőívet is ki kellett tölteniük, méghozzá partnereikkel közösen.

A csodaszer

A beszélgetés. Bizony. Egymással. Élőben.

A „kezelés” mindkét csoportban jobb szexuális működést és élvezetet eredményezett, amiből arra következtettek, hogy nem a hormonok, hanem az őszinte és nyílt beszélgetés a szexről, a szexuális vágyakról okozhatta az igazi változást.

Ezzel pedig a női szexuális diszfunkció fizikális eredete is újra megkérdőjeleződött.

Kétségkívül macerásabb, ha nem intézhető el annyival a dolog, hogy kapjon be a nő egy tablettát, de teljesen bizonyos, hogy érdemes az ilyesmire időt szánni.

Még egyszer: a nőt nem megjavítani kell, ha nem akar (bárki szerint) eleget szexelni, hanem sokkal inkább figyelni rá, az igényeire, beszélgetni vele és megérteni, de legalábbis meghallgatni.

via Think Progress


<br>

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.