Turisták ezrei ragadnak a Machu Picchun a perui sztrájk miatt

Kép: Visnovitz Péter

Első kézből származó beszámolót kaptunk a világ egyik leghíresebb turistalátványosságától, a perui Machu Picchuról, ahol a turisták éppen

az általános sztrájk hatását sínylik meg.

Az épp ott tartózkodó Visnovitz Péter leírása szerint a sztrájk az inka romok privatizálásának terve ellen kezdődött. Ebből pedig az lett, hogy éttermek és boltok mellett a vonatközlekedés is leállt, ami a Machu Picchuhoz közeli városba, Aguas Calientesba vinné a turistákat.

A romvárost napi 2500 turista keresi fel, vagyis akár ennyien is ott ragadhattak. Többségüknek semmilyen információja nem volt arról, hogy a vasút le lesz zárva, és sokan egyre idegesebbek, mert le fogják késni a repülőjüket. Helyi idő szerint szerda este néhány százan gyülekeztek a vasútállomáson.

És bár elsőre nem hangzik tragikusnak, hogy valakinek vesztegelnie kell a helyszínen, ahova a legtöbben csak szeretnének eljutni, a helyzetük valójában nem igazán irigylésre méltó. A jegyük már lejárt, a romokhoz már nem mehetnek vissza, így csak várakoznak a szakadó esőben.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.