Turisták ezrei ragadnak a Machu Picchun a perui sztrájk miatt

külföld
2015 október 22., 07:48
comments 34
photo_camera Kép: Visnovitz Péter

Első kézből származó beszámolót kaptunk a világ egyik leghíresebb turistalátványosságától, a perui Machu Picchuról, ahol a turisták éppen

az általános sztrájk hatását sínylik meg.

Az épp ott tartózkodó Visnovitz Péter leírása szerint a sztrájk az inka romok privatizálásának terve ellen kezdődött. Ebből pedig az lett, hogy éttermek és boltok mellett a vonatközlekedés is leállt, ami a Machu Picchuhoz közeli városba, Aguas Calientesba vinné a turistákat.

A romvárost napi 2500 turista keresi fel, vagyis akár ennyien is ott ragadhattak. Többségüknek semmilyen információja nem volt arról, hogy a vasút le lesz zárva, és sokan egyre idegesebbek, mert le fogják késni a repülőjüket. Helyi idő szerint szerda este néhány százan gyülekeztek a vasútállomáson.

És bár elsőre nem hangzik tragikusnak, hogy valakinek vesztegelnie kell a helyszínen, ahova a legtöbben csak szeretnének eljutni, a helyzetük valójában nem igazán irigylésre méltó. A jegyük már lejárt, a romokhoz már nem mehetnek vissza, így csak várakoznak a szakadó esőben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.