Elfoglalt egy távolsági buszt az osztrák csodaszarvas

baleset
2015 október 23., 11:19
comments 125

Az osztrák buszon csak egy utas ült, mikor szerda este Kremsbrücke és Rennweg között a szélvédőn egyszer csak beszállt egy fiatal gímszarvas.

Mivel az állat túlélte az ütközést, sokkos állapotban elkezdett rohangálni az utastérben. A nem kevésbé megrémült sofőr már nem tudta megállítani a járművet, inkább menekülni kezdett Az utassal együtt az ülések közé tudtak elbújni a megzavarodott állat elől.

Ha nem lett volna elég, hogy egy szarvassal kellett kergetőzniük a jármű belsejében, a busz hirtelen letért az útról, és elkezdett gurulni a közeli folyó felé. Csak annak köszönhetik, hogy nem zuhantak bele, hogy nekiütköztek egy fának, ami megállította őket.

photo_camera

A sofőr és az utas a hátsó ablakon tudtak kimászni. Mikor a rendőrök kiértek, a teljesen befeszült állatot az ülések között találták meg. Az egyik rendőrparancsnok szerint úgy ült ott, mintha egy utas lenne. Majd egy órával később hirtelen felugrott, és a hátsó ablakon távozott.

Az 53 éves buszvezető csak kisebb sérüléseket szenvedett, de az élménytől olyan masszív sokkba került, hogy be kellett vinni a közeli kórházba. Az egyetlen utas nem sérült meg. Az anyagi kárt 15 ezer euróra becsülik.

A sérült és sokkos állapotban elfutó vadat most vadászok keresik. (aernten.orf.at/morgenpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.