Jövő héttől kezdődhetnek a kitoloncolások Németországból

külföld
2015 október 23., 14:51
comments 365

Kormánytagok szerint már jövő héten hatályba léphet a menekültügyi eljárások felgyorsításáról szóló német törvény, és ezalapján a vártnál korábban megkezdődhet az elutasított menedékkérők kiutasítása Németországból. 

A német belügyminiszter szerint jövő héttől megkezdődhet az illetéktelenek kiutasítása.
photo_camera A német belügyminiszter szerint jövő héttől megkezdődhet az illetéktelenek kiutasítása.

 Thomas de Maziere belügyminiszter Szászországban járt, ahol arról beszélt, hogy az elutasítottak kitoloncolása ugyan tartományi hatáskörbe tartozik, de a szövetségi kormány ehhez minden segítséget megad majd, így például lefoglalták már a kitoloncolandó menedékkérők elszállításához szükséges repülőgépeket is. A belügyminiszter azt is hozzátette viszont, hogy ezeket az intézkedéseket minden körülmények között emberséges és tisztességes módon kell végrehajtani. 

Pénteken Peter Altmaier kancelláriaminiszter is megerősítette, hogy a vártnál korábban, már november 1-vel megkezdik ezeket az intézkedéseket. A német kormány menekültügyi koordinátora ugyanakkor továbbra sem foglalt állást a határzár mellett, és azt nyilatkozta, hogy Európában "minél több kerítés épül, annál nagyobb a szenvedés". A vonatkozó törvénycsomagot a német parlament múlt héten fogadta el.

(MTI / DPA / Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.