Orbán Viktor elkezdett aggódni a szólás- és a vallásszabadság, a jogegyenlőség és a nemek közötti egyenlőség miatt

POLITIKA
2015 október 23., 11:55
comments 565

A magyar miniszterelnök a spanyol Intereconomía TV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte a multikulturalizmus párhuzamos társadalmakat hoz létre Európában, ez pedig megkérdőjelezheti az európai élet pilléreinek számító értékeket.

Az ő értelmezésében ez azzal járna, hogy az európai élet pillérei - a szólás- és a vallásszabadság, a jogegyenlőség, a nemek közötti egyenlőség - mind megkérdőjeleződhet.

Kifejtette, hogy ha az unióba érkezők megtartják saját, különböző értékeken alapuló közösségeiket, akkor az együttélés miatt előbb-utóbb az európaiaknak is el kell fogadniuk azokat. Így az egyetlen út nem engedni belépni őket, és nem hagyni, hogy párhuzamos társadalmakat hozzanak létre.

Orbán Viktor hibának nevezte, hogy az Európai Unió alapvető dokumentumaiban nincsenek rögzítve az európai keresztény gyökerek. „Enélkül pedig hogyan is védhetnénk azokat?”- ötlött fel benne a kérdés.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy ha valaki velünk akar élni, annak először is fel kell fednie, hogy kicsoda, mik a szándékai, és minden ilyen kérdést tisztázni kell. Hozzátette, hogy most nem ez történik, mert nem tudni, kik ők, nem tudni, mik a terveik, hogyan akarják fenntartani az eszméiket, nem tudni, hogy tiszteletben tartják-e kultúránkat, törvényeinket.

Orbán Viktor szerint ez a szabályozatlan, ellenőrizetlen folyamat már maga az invázió.

Felrótta azt is, hogy senki nem szavazott arról, ami jelenleg történik, hogy migránsok milliói érkeznek Európába.

Úgy gondolja, ahhoz, hogy a schengeni zónán belül szabadon lehessen mozogni, védeni kell a külső határokat. Görögországnak és Olaszországnak hot spotokat kell létesíteni, szét kell választani a menekülteket és a gazdasági bevándorlókat. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt