Semjén Zsolt segít kinyírni a Boko Haramot

Szikkadt nemzeti ünnep a mai: Orbán Viktorról senki nem tudja hol van, de itthon biztos nincs, Áder János államfő Münchenbe utazott, és nem maradt otthon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes sem, aki pénteken Nigériában járt.

Semjén Zsolt nem kegyelmez. MTI Fotó: Balázs Attila

Semjén meg sem állt az elnöki palotáig, hogy ott Muhhamadu Buhari elnökkel találkozzon. A Punch nigériai lap azt írja, az elnök kommunikációs igazgatója által kiadott közleménye szerint Semjén ígéretet tett arra, hogy Magyarország segít az országban garázdálkodó iszlamista terrorszervezet, a Boko Haram elleni harcban. 

Orbán helyettese azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy a Boko Haram nem azonosítható az iszlámmal, brutális tevékenységét semmilyen ideológia nem igazolhatja. 

Sajnos Semjén nem részletezte, pontosan milyen formában vesszük ki a részünket a küzdelemből, de arra viszont külön kitért, hogy szakértő tanácsainkkal segíteni fogjuk Nigéria mezőgazdasági fejlődését.

(Punch)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.