Vona: '56 a Horthy-korszak utolsó fellobbanása volt

Az 1956-os forradalomról megemlékező budapesti rendezvények többségén alig markonyian vettek részt. Se a kormányfő, se az államfő, de még a miniszterelnök-helyettes sem volt itthon; a Fidesz-KDNP nem törte össze magát az idei alkalommal, a baloldali pártok pedig annyira szét vannak morzsolódva, hogy nem tudtak erőt mutatni. 

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A Jobbik viszont felvonult a Corvin-közben, és 600 szimpatizáns velük is tartott. A nagy happening az volt, hogy itt vallott először jobbikos szimpátiájáról Gregor Bernadett színésznő, de mások mellett beszédet mondott Pongrátz András, egykori szabadságharcos és Murányi Levente jobbikos képviselő is. 

Természetesen az érdemi mondanivalót Vona Gábor elnöktől várták a hívek, és a pártvezető mondott is erőseket. Ezek közül is kiemelkedik az a gondolat, mely szerint  

az 1956-os hősök a Horthy rendszerből merítették erejüket, a forradalom ugyanis valójában a Horthy-korszak utolsó fellobbanása volt.

Vona, aki végzettsége alapján történelemtanár, arról is beszélt, szerinte azoknak a történelemtanároknak, akiknek az óráiról nem a magyarságtudattól büszkeséggel elöntötten, libabőrözve jönnek ki a diákok, el kellene hagyniuk a pályát. Sajnos ilyen élményben már csak a szerencsés tanulók részesülhetnek. Az elnök szerint 

friss, fiatalos, üde hazafiasságra

van szükség a liberális véleménydiktatúra korában, miközben szétesik az Unió, özönlenek a bevándorlók, az európai vezetők pedig szakállas nőkkel igyekeznek megvédeni a kontinenst. Vona a baloldali pártokat támadta, amiért áttörik az "erkölcsi és morális határokat". Elsősorban Gyurcsány Ferencre célzott, aki politikai tőkét próbál csiszolni a válságból azzal, hogy otthonába fogad be menekülteket. A pártelnök szerint olyan krízishelyzettel szembesül az ország, amiben összefogásra van szükség, de Vona támadta azért a Fideszt is, amely szerinte a menekültválság "mögé bújva folytatja lopásait legyen szó egy tévécsatornáról, vagy bármiről."

(Index)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.