Zsidó szélsőségesek támadtak a Buzzfeed riporterére Párizsban

külföld
2015 október 24., 06:40
comments 294

A Ligue de Défense Juive (LDJ, Zsidó Védelmi Liga) nevű szélsőjobboldali szervezet az AFP hírügynökség épületénél tüntetett, mert az szerintük Izrael-ellenes tudósításokat közöl.

A szerkesztőséget épületét megdobálták, be akartak törni, a dolgozóknak azt kiabálták,

elkapunk titeket, 

és hogy 

iszlamista terroristák!

Az épületet rendőrsorfal védte meg, könnygázt is használtak. Amikor az LDJ tagjai felismerték, hogy a helyszínen van David Perrotin, a Buzzfeed tudósítója, előbb figyelmeztették, hogy "nem jó, ha itt fényképez", majd több ütést kapott, mielőtt a rendőrök közé menekült.

Az LDJ a Jewish Defence League nevű szervezet francia szárnya, ami az Egyesült Államokban és Izraelben is be van tiltva. A hatvanas években alapította Meir Kahane radikális rabbi. (Guardian, Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.