Zsidó szélsőségesek támadtak a Buzzfeed riporterére Párizsban

külföld
2015 október 24., 06:40
comments 294

A Ligue de Défense Juive (LDJ, Zsidó Védelmi Liga) nevű szélsőjobboldali szervezet az AFP hírügynökség épületénél tüntetett, mert az szerintük Izrael-ellenes tudósításokat közöl.

A szerkesztőséget épületét megdobálták, be akartak törni, a dolgozóknak azt kiabálták,

elkapunk titeket, 

és hogy 

iszlamista terroristák!

Az épületet rendőrsorfal védte meg, könnygázt is használtak. Amikor az LDJ tagjai felismerték, hogy a helyszínen van David Perrotin, a Buzzfeed tudósítója, előbb figyelmeztették, hogy "nem jó, ha itt fényképez", majd több ütést kapott, mielőtt a rendőrök közé menekült.

Az LDJ a Jewish Defence League nevű szervezet francia szárnya, ami az Egyesült Államokban és Izraelben is be van tiltva. A hatvanas években alapította Meir Kahane radikális rabbi. (Guardian, Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt