A kerti budiban 1129 doboz cigi volt

bűnügy
2015 október 25., 07:16
comments 121

A NAV pénzügyőrei egy fehérgyarmati háznál először az ingatlan előtt gyanúsan viselkedő emberekre lettek figyelmesek, ezért igazoltatták őket, majd a ház ellenőrzése mellett döntöttek, így átvizsgálták az ingatlant és az udvart.

Az egyik szobában lévő szekrényben és a ház mögötti kerti WC-ben összesen 1129 doboz ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli csempészcigit találtak.

photo_camera Fotó: NAV

A pénzügyőrök az 1,1 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, orgazdaság miatt tettek büntetőfeljelentést.

Az illegálisan bejutatott dohánytermékeket depókban gyűjtik. A NAV pénzügyőrei találtak már cigarettát földben elásva, szénporban, baromfiudvarban elrejtve is. Az így összegyűjtött dohányterméket ezután az elkövetők továbbszállítják az ország más részeibe és az EU más tagállamaiba, ahol aluljárókban, piacokon, közlekedési csomópontokban próbálják értékesíteni.

A NAV idén már 14 ezer esetben összesen 40 millió szál cigarettát foglalt le – áll a közleményükben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.