A Szentendrei Skanzen gyerekeket vár pizsamapartira

buliajánló
2015 október 25., 6:31
comments 52

Első alkalommal szerda éjjel (majd a tervek szerint havi rendszerességgel) ismeretterjesztő pizsamapartira vár általános iskolás gyerekeket a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

A 7-12 éves résztvevők éjszakai kalandtúrán fedezhetik fel az éjjel egyébként zárva tartó skanzent, megismerkedhetnek a 19-20. század eleji vidéki élettel és a kézművesség szépségeivel, emellett akadályverseny, kísérletezések, szőlőpréselés, állatetetés, filmvetítés és esti mese is szerepel a lefekvés előtti programok között.

A pizsamaparti másnap közös reggelikészítéssel, interaktív foglalkozásokkal és a tanultak közös feldolgozásával zárul. A programra bárki jelentkezhet (bár gondolom gyereknek kell lennie).

A Da Vinci Learning oktatási tévécsatorna koncepciójának lényege a szórakoztató tanulás, aminek különleges éjszakai helyszínek adnak otthont. A budapesti Tropicarium után a Szentendrei Skanzen kapcsolódik be a sorozatba, a tervek szerint további helyszíneken is „megvalósulhatnak majd pizsamapartik a technológia, kultúra, ember és természet témakörökben” – írja az MTI.

(Ez érdekes, azt gondoltam volna, hogy a pizsamaparti kb. arról szól, hogy gyerekek szűk baráti köre iszik üdítők meg eszik cukrot az egyikük szobájában, és pont hogy inkább butáskodnak, mint ismereteket szereznek.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt