Ahogy a Trónok harcában mondják: „Nagyon hideg lesz a jövő héten”

A jövő héten egyre többfelé esik fagypont alá a hőmérséklet, helyenként még a legmelegebb órákban is 10 foknál hűvösebb időre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő

Kora reggelre főleg a Duna-Tisza közén és Nógrád megyében többfelé képződik köd. Napközben az ország északkeleti felén változóan, kisebb körzetekben átmenetileg erősen felhős lesz az ég, máshol kevesebb felhő és többórás napsütés várható. A leghosszabb napos időszak a délnyugati megyékben lehetséges. Minimum 2-7 fok lehet, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Tápióság környékén mínusz 1, plusz 1 fok is lehet. 15 fokig melegedhet a levegő, a párásabb, illetve felhősebb körzetekben ennél kissé hűvösebb is lehet.

Kedd

Reggelre az elvétve kialakuló ködfoltok délelőtt feloszlanak, de a Nyugat- és Dél-Dunántúlon tartósan megmaradhat az alacsonyszintű felhőzet. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a Nyugat-Dunántúlon várhatóan lesznek helyek, ahol nem hűl 6-7 fok alá a levegő. Napközben 10-16 fokig melegszik a levegő.

Szerda

Nyugat- és Dél-Dunántúl egy részén tartósan zárt maradhat a felhőzet, máshol a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. Minimum 0-6, maximum 10-17 fok lehet.

Csütörtök

A Dunántúl nyugati és déli részén helyenként gyenge eső előfordulhat, máshol nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8, a legmagasabb 11-17 fok között alakul.

Péntek

A ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet, napközben 12-17 fokig melegszik a levegő.

Szombat

A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Vasárnap

Az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő valószínű, de kis körzetekben a köd csak lassan ritkul, illetve oszlik fel. Csapadék nem valószínű. Minimum mínusz 1 és plusz 4, maximum 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.