Az FBI igazgatója szerint ha az állampolgárok videóra veszik a rendőröket, az még több bűnözéshez vezethet

James Comey a Chicagói Egyem jogi karán beszélt arról, hogy egyes rendvédelmi szervek attól tartanak, hogy a tevékenységükről készült felvételek felkerülnek a Youtube-ra.

Mint mondta, magas rangú rendőri vezetőktől úgy tudja, hogy a politikai vezetés nagyon nem akar olyan vírusvideókat, amiken rendőrök lépnek fel rosszul, és hogy ez egy viszonylag széles körben elterjedt nézet.

AFP PHOTO/JIM WATSON

De szerinte ami úgy tűnhet a Youtube-on, hogy rendőrök zaklatnak az utcán embereket, az valójában igazi elrettentés a bűnözéstől. Életeket menthet, amikor potenciális gyilkosokhoz lépnek oda keményen, őszintén, ellentmondást nem tűrően a rendőrök, és bedobják a klasszikus „Mit kerestek ezen a sarkon hajnali 1 órákor?”-rendfenntartást – mondta Comey, aki szerint a rendőrök eltántorodhatnak gyanús alakok igazoltatásától, ha attól kell tartaniuk, hogy felkerülnek a netre.

Jogvédők szerint ez hülyeség, a rendőröknek mindenképp be kell tartaniuk a rájuk vonatkozó szabályokat, függetlenül attól, hogy van-e ott kamera, vagy nincs. Ráadásul idén történelmi mélyponton lehetnek a rendőrök elleni támadások. (Daily Dot)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.