Egyetlen nap alatt kétszáz fekete medvét gyilkoltak le Floridában

ÁLLAT
2015 október 25., 19:50
comments 87

Több mint húsz éve nem lehetett Florida államban fekete medvére vadászni, de most feloldották a tilalmat. Arra viszont nem számított a helyi vadászati bizottság, hogy az újra engedélyezett vadászatnak rögtön az első napján

3200 vérszomjas ember veti rá magát a medvékre, és egyetlen nap alatt 207 példányt megölnek.

photo_camera

A hetvenes évekre mindössze párszáz példány maradt a floridai fekete medvékből, mostanra viszont újra háromezerre emelkedett populáció. Emberre ugyan nem nagyon támadtak – csak négy kisebb incidenst jelentettek –, de sokakat zavart, hogy rendszeresen rájárnak a szemetes kukákra.

A floridai vadászati bizottság most 320-as kvótát engedélyezett kilövésre, de az állam nagy részében már az első napon túllépték ezt a lelkes vadászok. Az állatvédők szerint 207 megölt feketemedvéhez hozzá kellene számolni az árván maradt bocsokat, akik biztosan meg fognak halni szüleik nélkül.

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.