Sorra estek el az esztergomi dílerek a nemzeti ünnepen

Az esztergomi rendőrség kábítószer-kereskedelem miatt vett őrizetbe egy 37 éves esztergomi férfit október 23-án. K. J.-t és rokonát, a 27 éves esztergomi K. S.-t Esztergomban igazoltatták a rendőrök, amikor Szlovákiából tértek vissza a városba, és a kocsijukban kábítószergyanús anyagot találtak, és a gyorsteszt a szervezetükben is kábítószert mutatott ki.

A rokonok gyanúsítotti kihallgatásával egy időben az esztergomi rendőrök további három férfit állítottak elő, akiket szintén a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredménye miatt kábítószer birtoklása miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Mind szabadlábon védekezhetnek az ellenük folyó büntetőeljárás ideje alatt.

Alig több mint 24 óra múlva az esztergomi nyomozók újabb két kábítószer-terjesztőt fogtak el. A 38 éves Sz. Gy. és a 29 éves P-T. P. épp egy 33 éves nőnek adott el kábítószert, amikor a helyi rendőrök tetten érték őket. Az esztergomi nyomozók mindhárom gyanúsított ruháját átvizsgálták. és egyikük kabátjában, a bélésbe varrva kábítószergyanús anyagot találtak. A két férfit és Z. M.-et előállították, a gyorsteszt náluk is pozitív lett. A nyomozók Sz. Gy. lakásán még aznap éjszaka házkutatást tartottak, és egy kisebb ültetvényt találtak.

Az éjszaka a nyomozók még három férfit állítottak elő, akik a gyanú szerint rendszeresen vásároltak kábítószert két budapesti férfitől. Gyorsteszt? Pozitív. Ellenük kábítószer-birtoklás miatt indítottak eljárást.

Fotó: police.hu

Kezdeményezték a 38 éves Sz. Gy. és a 29 éves P-T. P. előzetes letartóztatását. (police.hu)