Tízmilliárd forintot sikkasztott el a pap az egyház pénzéből, hogy popsztár felesége karrierjét egyengesse

zene
2015 október 25., 16:39

Felesége, Ho Yeow Sun karrierjét próbálta segíteni Kong Hee szingapúri pap, aki, mint kiderült, 37 millió dollárt, tehát jó tízmilliárd forintot sikkasztott el az általa alapított karizmatikus keresztény egyház, a harmincezer tagú City Harvest Church kasszájából.

A héten ítélték el a szigorú törvényeiről ismert városállamban, öt másik egyházi vezetővel együtt. Feleségét, Hot felmentették.

Ho Yeow Sun balra, Kong Hee jobbra. AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
photo_camera Ho Yeow Sun balra, Kong Hee jobbra. AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN

"Köszönöm, hogy továbbra is támogattok, és hűek vagytok a szerető Istenhez. Most jobban szükség van az elszakíthatatlan egységre, mint valaha"

– mondta az egyház híveinek Ho, aki Szingapúr egyik legismertebb popsztárja, és maga is fel szokott lépni a City Harvest Church rendezvényein.

Az elítélt pap, Kong Hee azzal védezett, hogy a Sun Ho művésznéven előadó felesége az egyházat népszerűsítette a laikusok körében. A bíróság viszont úgy találta, hogy megtévesztették az egyház számára rengeteg pénzt összegyűjtő híveket.

Sun Honak egyébként a rengeteg ráköltött pénz ellenére nem volt valami óriási nemzetközi popkarrierje, azért egy Wyclef Jean-nal közös szám összejött:

(NYDailynews, Strait Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.