Tízmilliárd forintot sikkasztott el a pap az egyház pénzéből, hogy popsztár felesége karrierjét egyengesse

Felesége, Ho Yeow Sun karrierjét próbálta segíteni Kong Hee szingapúri pap, aki, mint kiderült, 37 millió dollárt, tehát jó tízmilliárd forintot sikkasztott el az általa alapított karizmatikus keresztény egyház, a harmincezer tagú City Harvest Church kasszájából.

A héten ítélték el a szigorú törvényeiről ismert városállamban, öt másik egyházi vezetővel együtt. Feleségét, Hot felmentették.

Ho Yeow Sun balra, Kong Hee jobbra. AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN

"Köszönöm, hogy továbbra is támogattok, és hűek vagytok a szerető Istenhez. Most jobban szükség van az elszakíthatatlan egységre, mint valaha"

– mondta az egyház híveinek Ho, aki Szingapúr egyik legismertebb popsztárja, és maga is fel szokott lépni a City Harvest Church rendezvényein.

Az elítélt pap, Kong Hee azzal védezett, hogy a Sun Ho művésznéven előadó felesége az egyházat népszerűsítette a laikusok körében. A bíróság viszont úgy találta, hogy megtévesztették az egyház számára rengeteg pénzt összegyűjtő híveket.

Sun Honak egyébként a rengeteg ráköltött pénz ellenére nem volt valami óriási nemzetközi popkarrierje, azért egy Wyclef Jean-nal közös szám összejött:

(NYDailynews, Strait Times)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.