Tízmilliárd forintot sikkasztott el a pap az egyház pénzéből, hogy popsztár felesége karrierjét egyengesse

zene
2015 október 25., 16:39
comments 123

Felesége, Ho Yeow Sun karrierjét próbálta segíteni Kong Hee szingapúri pap, aki, mint kiderült, 37 millió dollárt, tehát jó tízmilliárd forintot sikkasztott el az általa alapított karizmatikus keresztény egyház, a harmincezer tagú City Harvest Church kasszájából.

A héten ítélték el a szigorú törvényeiről ismert városállamban, öt másik egyházi vezetővel együtt. Feleségét, Hot felmentették.

Ho Yeow Sun balra, Kong Hee jobbra. AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
photo_camera Ho Yeow Sun balra, Kong Hee jobbra. AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN

"Köszönöm, hogy továbbra is támogattok, és hűek vagytok a szerető Istenhez. Most jobban szükség van az elszakíthatatlan egységre, mint valaha"

– mondta az egyház híveinek Ho, aki Szingapúr egyik legismertebb popsztárja, és maga is fel szokott lépni a City Harvest Church rendezvényein.

Az elítélt pap, Kong Hee azzal védezett, hogy a Sun Ho művésznéven előadó felesége az egyházat népszerűsítette a laikusok körében. A bíróság viszont úgy találta, hogy megtévesztették az egyház számára rengeteg pénzt összegyűjtő híveket.

Sun Honak egyébként a rengeteg ráköltött pénz ellenére nem volt valami óriási nemzetközi popkarrierje, azért egy Wyclef Jean-nal közös szám összejött:

(NYDailynews, Strait Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.