Tűz ütött ki egy pécsi állatmenhelyen, 45 kölyökkutya elpusztult

ÁLLAT
2015 október 25., 09:45

Az éjjel tűz ütött ki a pécsi Misina Természet és Állatvédő Egyesület kutyamenhelyén, és 45 kölyökkutya elpusztult – közölte a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tüzet az egyesület egyik, a kutyák ugatására felfigyelő munkatársa vette észre, de akkor már lángokban állt az egybeépített kutyakennelek tetőszerkezete. A pécsi tűzoltók az oltással párhuzamosan elkezdték a kutyák mentését is: 15 állatot kihoztak az épületből, de 45 elpusztult.

Szándékosságra utaló jelet nem találtak a helyszínen, a tüzet valószínűleg elektromos meghibásodás okozta.

Farkas Tamás, az egyesület vezetője az MTI-nek azt mondta: a tűz az ún. kölyökkarantént érintette, a tűzoltók gyors beavatkozásának hála a lángok más épületekre nem terjedtek át.
Ez ezért lényeges, mert a szervezet 250 kutyáról és 150-200 más állatról is gondoskodik.

Folyamatban van a károk felmérése, a takarítást hétfőn önkéntes munkával szeretnék elvégezni. Az egyesület örömmel fogadja bárki segítségét, felajánlását.

„A tűz áldozatairól és a többi állatról, akik már nem lehetnek velünk, október 30-án, pénteken 17 órakor közösen szeretnénk megemlékezni” – közölte a Facebookon az egyesület, ami a játszótéren, a fák alatt várja a megemlékezőket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.