Juncker: A határok lezárása nem hosszú távú megoldás

migráció
2015 október 26., 07:34
comments 105

A vasárnapi brüsszeli csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatón Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke elmondta, hogy

"az nem lehet, hogy 2015 Európájában emberek magukra maradjanak, és mezőkön, a fagyban kelljen átvészelniük az éjszakát."

Angela Merkel arról beszélt, hogy 

"a migrációs válság az egyik legjelentősebb próbatétel, amellyel Európának szembe kell néznie."

AFP PHOTO
photo_camera AFP PHOTO

Juncker szerint a rend helyreállításának egyetlen módja az emberek ellenőrizetlen áramlásának lelassítása. Az szerinte nem elfogadható, hogy egyes országok egyszerűen szomszédjaikra hárítják át a menekültáradatot. Az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy 

"olyan megoldás nem lesz, ami csodával ér fel. A határok lezárása nem hosszú távú megoldás. Európa nem egymás kárára, hanem egymás segítése révén épül."

Juncker szerint 

"az embereket regisztrálni kell. Regisztráció nélkül jogok sem járnak."

Ezért minden érintett országhoz kapcsolattartót jelöl ki az EU, aki a jövőben ellenőrzi, hogy megtörténik-e a regisztráció. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.