Nem tekintik terrorcselekménynek a belga laktanya elleni támadást

külföld
2015 október 26., 17:11
comments 103

A belga rendőrség elfogta azt férfit, aki maszkban, felfegyverkezve akart betörni autójával egy belga laktanyába, Flawinne-ben. A belga rendőrség szerint az elkövető nem áll kapcsolatban terroristákkal.

Mikor megpróbált áttörni, a katonák tüzet nyitottak rá, a támadásban senki sem sérült meg. A támadáshoz használt autók később a egy közeli szántón találták meg. A rendőrség szerint a támadónak nem voltak társai.

A helyi lapokban korábban elterjedt, hogy az autóban bombákat is elrejtettek, de a kiérkezett bombaszakértők semmit sem találtak.

A namuri ügyészség szerint eddig nincsenek bizonyítékokat arra, hogy terrorcselekménnyel állnának szemben. Szerintük elszigetelt esetről van szó, azt sem lehet kizárni, hogy az elkövető rossz elmeállapota miatt hajtott be a laktanyába. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.