Sz. Ferenc lőtt rá a Fradi biztonsági emberére

bűnügy
2015 október 26., 07:24
comments 83

Mint írtuk, Sz. Ferenc otthonában gumilövedékkel lőtték mellkason F. Pált, a Fradi jelenlegi biztonsági főnökét.

A Magyar Nemzet birtokába került rendőrségi jegyzőkönyv szerint Sz. Ferenc lőtt, és gyanúsítottként hallgatták ki. Mint mondta, a családja és saját biztonságát féltette, és „ijedtségében” adott le egy lövést a gumilövedékes fegyveréből egy férfira.

A rendőrség kihallgatta F. Pált meg a lakásban a bűncselekmény idején tartózkodó másik két embert is, de a vallomások komolyan ellentmondanak egymásnak. A jegyzőkönyv szerint Sz. Ferenc nem ismerte fel azt, akire rálőtt, csak annyit mondott, hogy a „nagydarab férfi” távozott a kertjéből a lövés után, pedig a Blikk F. Pál beszámolója alapján azt írta, hogy Sz. és F. egy benzinkúton találkoztak, majd az előbbi meghívására Sz. otthonába mentek. A találkozó eleinte békés hangulatban telt, F. egyáltalán nem számított a támadásra, de később elsült egy gumilövedékes pisztoly, a lövedék a szíve alatt pár centivel találta el F. testét. Miután rálőttek, kúszva jutott el az autójához, innen értesítette a rendőröket.

A korábban gyilkosságért elítélt Sz. Ferenc „fideszes aktivista” akkor vált ismertté, amikor 2013 tavaszán többek között ő védte a Fidesz-székázat a negyedik alkotmánymódosítás elleni demonstráció idején, és erőszakosan lépett fel a diáktüntetőkkel szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.