Az MTVA azt állítja, hogy nem állami tévé

Média
2015 október 27., 11:36
comments 226

A HVG tett fel egy kérdést az MTVA-nak arról, hogy az orosz nyelvű híradó után milyen más külföldi híradó lesz még az „állami tévén”, amire az évi több mint 80 milliárd forint közpénből működő MTVA csípőből visszavágott, tagadva, hogy állami tévé lenne:

„Tiszteletben tartjuk az Ön levelében megfogalmazottakat, ugyanakkor az állami tévé megnevezést – mint azt sokadszorra tesszük – most is visszautasítjuk. Bizonyára Ön előtt is ismerten, a médiatörvény és az Alaptörvény is a közszolgálati médiára vonatkozóan ír elő kötelezettségeket a számunkra. Úgy gondoljuk, hogy az Ön által is használt megnevezés legalább annyira nem fedi a valóságot, mintha az Ön által képviselt sajtóorgánumot 1979-es megalakulása miatt a valamikori pártállam médiumának neveznék.”

Egyébként a múlt héten a köztévé legnézettebb műsora a Nielsen közönségfelmérése szerint A Hegyi doktor újra rendel (Der Bergdoktor) című német tévéfilmsorozat volt, ami a Forma 1-et is leelőzte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.