Azt hitték, hogy szemét, ezért kidobták az installációt a múzeum takarítói

kultúra
2015 október 27., 07:05
comments 137

Az olasz avantgard kiállítás nem várt malőrbe futott bele, miután az egyik termet teljesen felszámolták a múzeum takarítói. 

A Hol kéne táncolnunk ma este? című installáció a nyolcvanas évek politikai korrupcióját és hedonizmusát volt hívatott bemutatni. 

Sara Goldschmied és Eleonora Chiari installációjában pezsgős üvegek, papírcsákók, konfetti és cigicsikkek jelezték, hogy mekkora buli volt az olasz politika abban a korban. A bolzanói múzeum takarítói viszont azt hitték, hogy ez az előző este zajlott buli maradványai lehettek, ezért kikúrták az egészet. 

photo_camera

Mondjuk azt legalább alaposan, szelektíve, ahogy kell. A takarítócsapatot az csaphatta be, hogy előző este valóban volt egy fogadás a múzeumban, de utána a vezetőség annyit kért tőlük, hogy az előcsarnokot takarítsák fel, de minden mást hagyjanak békén. 

A hibára még azelőtt fény derült, hogy a tárgyak a szemétbe kerültek volna, már szétválogatva és bezacskózva várták, hogy valaki kidobja őket. Most az a terv, hogy visszaállítják az installációt eredeti formájában fényképek segítségével. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.