Csalás, zsarolás és bűnszervezet vezetése miatt állnak bíróság elé a szcientológusok Belgiumban

bűnügy
2015 október 27., 07:49
comments 223

Hétfőn Belgiumban bíróság elé állították a Szcientológia Egyházat, amit az AFP szerint akár be is tilthatnak csalás és zsarolás miatt.

A belga hatóságok még 1997-ben indítottak nyomozást az egyház-vállalkozás finanszírozása miatt, miután több volt tag is panaszt tett. 2008-ban egy második vizsgálatot is indítottak, hogy megállapsítsák, a szcientológusok tényleg hamis állásajánlatokat kínáltak, hogy így toborozzanak tagokat.

photo_camera Az egyházat alapító L. Ron Hubbard művéből készült 2000-es Háború a földön egyik jelenetének remixe

Az egyház belga ágának 11 tagját vádolták meg csalással, zsarolással, bűnszervezet vezetésével és sérti a magánélethez való jog megsértésével.

A Szcientológia Egyházat 2009-ben Franciaországban már elítélték csalásért, egy holland adóügyi bíróság pedig a múlt héten nem ismerte el a szervezet egyházi adómentes státuszát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.