Donald Trump szerint a burkát viselő nőknek könnyebb, mert legalább nem kell sminkelniük

külföld
2015 október 27., 09:19
comments 151

A republikánus jelöltek között töretlenül a legnépszerűbbnek számító futóbolond Trump most a burkavitába szállt bele saját eszközeivel. Szerinte a nyugati országoknak nem kéne foglalkoznia azzal, hogy egyes országokban kötelező-e a nőknek burkát hordani vagy sem. 

A milliárdos vállalkozó szerint a muszlim nők saját akaratukból választják az egész testüket elfedő burkát, mert így nem kell sminkelniük. És igazából ezért ők akarják ezt az egészet, mert egyszerűbb tőle az életük.  Majd fura mozgással megdobva utalt arra is, hogy ha ő nő lenne, simán hordana burkát. 

Trump megjegyzéseivel bőven akad probléma, egyrészt hogy azért arról elég komoly viták vannak, mennyire és milyen arányban választják szabad akaratukból a burkát viselő nők a burka viselését. Ez egy nagyon érzékeny kérdés, amiről évtizedek óta zajlik ennél azért jóval kifinomultabb párbeszéd a világban. Másrészt pedig elég pontosan lehet tudni, hogy milyen sok burkát viselő nő hord sminket is a kendő alatt. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.