Elbukott egy amerikai férfi az apasági teszten, mert az igazi apa a meg sem született ikertestvére volt

Egy férfi elbukott az apasági teszten, mert a génkészletének egy része valójában a meg sem született ikertestvéréhez tartozik – derült ki egy tanulmányból.

Gif a You Are Not The Father című talk show-ból (via)

A férfi és a felesége nem tudta összehozni a második gyerekét, ezért mesterséges megtermékenyítést választottak, és a férfi spermáját behelyezve sikerült is a művelet. De miután megszületetett a gyerek, kiderült, hogy míg mindkét szülő vércsoportja A, addig a gyereké AB.

Néha előfordul ilyesmi, de a pár arra gyanakodott, hogy a klinikán összekeverhették a spermát valaki máséval. Ezért elvégeztek két apasági vizsgálatot is, és mindkettő azt mondta ki, hogy nem az apa az édesapa.

Csakhogy a spermát nem keverhették össze, mert a klinikán akkor csak egy másik párnak végeztek el mesterséges megtermékenyítést, ahol az apuka afro-amerikai volt, és a gyerek kétségkívül nem volt fekete.

Ezért a pár az ügyvéd tanácsára alaposabb genetikai vizsgálatnak vetette alá magát, és kiderült, hogy a férfi a gyerek nagybátyja, az igazi apuka a soha meg nem született ikertestvére.

Az történt ugyanis, hogy amikor az ikrek még csak néhány sejtből álltak, fúzióra léptek. És bár a férfi sperjánának a 90 százaléka a sajátja, 10 százalékban a nem létező testvéréé, és a 10 százalék nyert, amikor a gyerek fogant. Tehát ő egyszerre az apja, és a nagybátyja a gyereknek. (IFL Science)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.