Meglátta a piaci lehetőséget a szír kormány, nagyon megemelték az útlevelek árát

külföld
2015 október 27., 08:54
comments 26

És ezzel több mint háromszáz millió szír fontos, azaz több mint 445 millió forintos bevételre tettek szert a Telegraph cikke szerint.

A polgárháború pusztította országból milliók menekültek el az elmúlt években és értelemszerűen nagyon megnőtt az igény az úti okmányok iránt. Ez pedig megteremtette a lehetőséget Aszad kormánya számára, hogy nagyon megemeljék az árakat, főleg a külföldről, azaz vélhetőleg menekültek által igényelt útleveleknél. Míg az országon belül egy új okmány 11 brit font, azaz 4700 forint körül jön ki, addig külföldről ugyanez 260 brit font, azaz több mint 112 ezer forint. 

Hétfőn pedig egy kormánypárti lapból derült ki, hogy ennek köszönhetően a kormány eddig 339 millió szír fontnyi profitra tett szert. Igen, kicsit nehéz követni a sokféle fontot, de még nehezebb lenne, ha más fontban is írtam volna. (via Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.