Visszadobták a fűlegalizációs tervezetet Arkansasban, mert tele volt helyesírási hibákkal és félreérthető részletekkel

külföld
2015 október 27., 11:22
comments 54

Arkansas az Egyesült Államok 25. tagállama és egy újabb állam lehetett volna, ahol legalizálják a marihuána fogyasztását. Ugyanakkor homokszem került a spangliba, ugyanis az állam főügyésze, Leslie Rutledge visszadobta a javaslatot, mert az számos nyelvtani, központozásbeli hibát és elütéseket tartalmazott. 

A tervezetet egy arkansasi lakos, Marry Berry adta be, és e szerint az állam összes lakosa jogosult lett volna termeszteni, nevelni és felhasználni a kannabiszt. 

A javaslatban olyan alapvető hibák voltak, mint hogy 

"minden személy, aki tizennyolc éves és idősebb"

megteheti ezeket a dolgokat, aminek nyilván nincs sok értelme. Ezen kívül több olyan bekezdés is akadt a tervezetben, ami kivédhetetlen kiskapukat nyitott volna ki elfogadása esetén. És akadtak még egyszerűen helytelenül leírt szavak is a szövegben szép számmal. 

Az arkansasiak 2012-ben már szavaztak a marihuána egészségügyi engedélyezéséről, akkor kevéssel ugyan, de a nemek nyertek. Azóta újabb kampány indult 2016-ra. 

Jelenleg kevés fű birtokláséért akár egy év börtön is járhat az államban, bűnismétlés esetén pedig akár hat év is. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.