Karácsony előtt raboltak templomot, hogy a pénzt az Iszlám Államnak adják

külföld
2015 október 28., 15:32

Nyolc Németországban élő iszlamista áll a kölni tartományi bíróság előtt, azzal vádolják őket, hogy 2013 júliusa és 2014 augusztusa között rendszeresen raboltak ki keresztény templomokat, iskolákat és boltak, hogy a zsákmányolt pénzből szíriai iszlamistákat, köztük az Iszlám Államot és a szalafista lázadókat támogassák.

Ugyan összesen 19 ezer eurót rabolt össze a nyolc buzgó, főként pakisztáni származású német,

a legnagyobb zsákmányuk az volt, amikor két nappal karácsony előtt kifosztották a Hilchenbach-Dahlbruch-i St. Augustine Keppel katolikus templomot – itt 10 ezer eurót zsákmányoltak.

Pontosabban zsákmányoltak volna, ha ki tudják nyitni a széfet, amit kimozdítottak a helyéből, de ez sem sikerült. Egy másik templomból összesen 30 eurót tudtak elvinni.

photo_camera

A nem túl sok összerabolt pénzből elsősorban másokat támogattak volna arra, hogy Szíriába tudjanak utazni, hogy ott csatlakozhassanak a terroristákhoz.

A nemzetközi terrorista hálózatok gyakran segítenek egymásnak mindenféle apró csaló trükkök elsajátításában, hogy fenn tudják tartani magukat. Ilyen például a hitelkártya-csalás. A rablás viszont nincs a gyakori technikák között, mivel a lebukás kockázata nagy, a potenciális előnyök viszont nem olyan nagyok.

(Bild, Stern, Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.