Nyelvtani, helyesírási és központozási hibák miatt dobták vissza a marihuánalegalizációs népszavazást Arkansasban

külföld
2015 október 27., 23:04
comments 580

Arkansas igazságügyi minisztere, Leslie Rutledge

nyelvhelyességi okokból

dobta vissza egyik választópolgára, Marry Berry a marihuána legalizációját célzó népszavazási kezdeményezését. Rutledge-ban komoly jogi aggályokat keltett Berry megfogalmazása, miszerint "bármely 18. életévét betöltött és idősebb", mert szerinte az "és" helyén "vagynak" kéne állnia. Ugyanígy félreértelmezhetőnek tartotta azt, hogy Berry javaslata szerint minden, kannabisz növényből származó terméket legalizálni kellene, mert szerinte ezzel elképesztő méretű kiskapu nyílna a szigorú szabályozáson - mittudomén, a végén még a szörnyű kenderruhákat is legalizálni kéne.

Akárhogy is, Rutledge döntése alapján Berrynek újra be kell nyújtania a kezdeményezését, ha legalizálni akarják a marihuánát. Erre amúgy 2012-ben már volt egy kísérlet, de akkor csak a választók 48,56 százaléka támogatta a javaslatot. (Via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.