Az ISIS betiltotta a nőgyógyászatokat Szíriában

külföld
2015 október 29., 22:00
comments 112

Az Iszlám Állam által ellenőrzött területeken, az Independent szerint, bezáratták az összes olyan nőgyógyászati klinikát, amelyet férfiak vezettek. A férfi nőgyógyászokat pedig eltiltották attól, hogy nőket kezeljenek.

Pedig a szakemberekre különösen nagy szükség lenne ott, ahol a dzsihádisták hatalomátvétele óta rendszeresség vált a nemi erőszak és a lányokat gyakran még gyerekként adják férjhez. Az ISIS vezetői ugyanis minden áron el akarják érni, hogy a társadalomban teljesen elszigeteljék a nőket a férfiaktól, hogy azok csak a férjükkel léphessenek kapcsolatba.

A Szíriában dolgozó megfigyelő szervezetek szerint az Iszlám Állam szíriai központjából, Raqqából menekülniük kellett azoknak a férfiaknak, akik korábban nőgyógyászként dolgoztak, mert kivégzéssel fenyegették őket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.