Lőszerekkel szívatták a turistákat a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigeteki parlament vizsgálatot rendeltek el, mivel a manilai reptéren egyre több turistának találtak lőszereket a poggyászában, és az már kezdett gyanús lenni dolog.

Ha a fémdetektor azt jelezte, hogy a turistánál töltényt találtak, akkor lőszerek illegális birtoklása miatt bírságot kellett fizetniük. Ezeket valószínűleg a reptéri hatóságok csempészték oda, hogy megbüntethessék őket.

Egy Fülöp-szigeteki nő, aki Hongkongban dolgozik, arról számolt be, hogy a Ninoy Aquino Nemzetközi Reptéeren nem engedték fel a gépére, mert egy töltényt találtak a táskájában. Mikor tagadta, hogy az övé lenne, akkor hét napra őrizetbe vették. Hasonló bánásmódról számolt be egy japán turista is, akit két töltény miatt tartóztattak le. A botrányok már kezdtek nemzetközi feszültséget okozni.

A letartóztatott turisták esete nagy felháborodást okozott az országban, sokan a reptéri hatóságokat kezdték el kritizálni. A vizsgálatot vezető bizottság alelnöke, Sherwin Gatchalian is elítélte a reptéri személyzet viselkedését. Szerinte a reptéri őrök nem voltak szívbajosak, ha külföldiekre kellett vadászni. (via BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.