Használatra ajánlotta fel nemi szervét Mátyus János

futball
2015 október 30., 14:22
comments 167

A játékosként magyar válogatott, jelenleg a Nyíregyházánál edzősködő Mátyus feltehetően nem pontosan ezt a kifejezést használta.

Mindez a Nyregyháza-Sopron mérkőzés 18. percében történt, amikor a vendégek egyik játékosa, Papp Máté a földre került. A soproni kispadról beszóltak a bírónak, hogy állítsa meg a játékot, hogy ápolni lehessen, ezzel viszont alaposan felidegesíthették Mátyust, aki felajánlotta Szántó Csaba segédedzőnek, hogy használja a nemi szervét.

Mindezt a soproniak szakmai igazgatjától, Supka Attilától tudjuk, aki a Nemzeti Sportnak mesélte el a történteket.

"A pálya szélén voltam, ezt meghallva visszafordultam, és megkérdeztem Mátyus Jánostól, miért kell így viselkedni, amire feleletképp hasonlóan minősíthetetlenül reagált. De ekkor még nem történt semmi. A második hazai gól után viszont a hazaiak vezetőedzője ismét trágár kifejezésekkel szidalmazott minket, és elismerem, ezt már nem bírtam cérnával, visszaszóltam neki, hogy tudja ám, kinek mondjon ilyeneket! Ezt meghallotta a negyedik játékvezető, és felküldött a lelátóra. Nem vonakodtam felmenni, csak szóvá tettem, hogy: azt miért nem hallották meg, amit előtte Mátyus mondott?"

Supka beszámolójából egyértelműen a "tudja ám, hogy kinek mondjon ilyeneket" részlet tűnik a leghihetőbbnek. Szerencsére a Nemzeti Sport megszólaltatta Máytust is, aki tulajdonképpen mindent bevallott:

"Az előző szezonban az élvonal legfiatalabb edzőjeként egyszer s mindenkorra megtanultam, hogy az ellenfél kispadjának nem szabad semmit odaszólni. A soproniak ezt felrúgták, beszóltak nekem, és ezt úgy vettem, hogy közvetve a csapatomat is támadják. Márpedig én mindig kiállok a csapatom mellett, beleállok a vitába, fejjel megyek a falnak! Férfiasan elismerem: hibáztam, amikor visszaszóltam, a játékvezető megérdemelten állított ki."

És hogy miért ilyen kezes bárány Mátyus? Szerencsére erre is van válasz:

"Ám nem provokáltam senkit. Keresztény ember vagyok, nincs bennem harag, s megbocsátok mindenkinek. Nem mehetek el azonban szó nélkül Supka Attila mérkőzés utáni nyilatkozata mellett, amelyben az állította, gusztustalan volt, amit a kispadnál műveltem. Erre csak azt mondom, hogy nekem meg az gusztustalan, ha egy férfi karika fülbevalót visel."

Á-MEN!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.