Már nem kell feltétlenül valódi nevet használni a Facebookon

Főleg az Egyesült Államokban fordult elő, hogy jellemzően transznemű embereket jelentettek fel a Facebooknál, mivel azok nem a "valódi", szóval anyakönyvezett nevüket használták, pedig az oldalon ez a szabály.

Amíg ezeket a panaszokat megvizsgálták, addig a feljelentett usert kizárták a saját fiókjából. Ezzel a szabállyal és eljárással egy csomóan visszaéltek, és csak azért jelentgettek fel embereket "hamis" név használata miatt, hogy szórakozzanak velük.

Emiatt a Facebook már többször is változtatott a szabályokon, most megint belenyúlnak a rendszerbe.

A dolog ma úgy néz ki, hogy már egy "autentikus" név nevű dolgot kell megadni, amilyen néven az embert a barátai ismerik. Ez már eleve nagy előrelépés.

Ehhez képest megnehezítették a "feljelentési" procedúrát, hogy nehezebb legyen visszaélni. Például meg meg jelölni, hogy miért zavar valakit a másik, nem "autentikusnak" gondolt neve, és hogy mi alapján feltételez átverést. Ha ezekre nincs elég "jó" válasz, akkor az eljárás meg sem indul.

A másik oldalon a "feljelentettnek" több lehetősége lesz kifejteni, hogy miért pont azon a néven használja a Facebookot, amin regisztrált, erre eddig nem volt lehetőség.

(BuzzFeed)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.