Soros aktivistái az embercsempész-hálózat részesei - Orbán irányt mutatott

POLITIKA
2015 október 30., 08:20
comments 624

Péntek reggel szokásos eligazítást tartott Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Azt mondta, hogy

"Európa népei kezdenek felébredni".

és:

"terroristából egy is sok".

Sőt:

"az identitásunk forog kockán".

SŐT SŐT SŐT:

"ma a rendezett, jogszerűen működő EU állapotából az anarchikus állapotok felé haladunk".

Természetesen mindezt a menekültválság kapcsán. Szerinte Brüsszeltől nem várhatunk megoldást, a problémát a nemzetállamoknak kell megoldaniuk, ahogyan azt Magyarország a maga részéről meg is tette.

Az Orbán által jogtalannak, ésszerűtlennek, sőt unfairnek nevezett európai uniós kvótarendszer terve "átnőtt egy még nagyobb veszélybe", mert az Európába beérkezők szétosztását állandó mechanizmussá alakítanák. "Ezt végképp nem fogadjuk el" - jelentette ki.

A visszatoloncolással kapcsolatban a miniszterelnök megerősítette: a magyar álláspont szerint nem toloncolhatják vissza Magyarországra az itt regisztráltakat, mert a szabályok nem azt mondják, hogy ide kell őket visszaküldeni, hanem azt, hogy oda, ahol először beléptek az EU-ba. Ez pedig Görögország, amely egyébként az egész helyzet kulcsa.

Orbán Viktor szerint a migránsözönt - amelyet inváziónak nevezett - egyrészt az embercsempész-hálózat "biznisze" mozgatja, másrészt azok az aktivisták, akik "mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat".

E nyugati gondolkodásmódot és aktivistahálózatot talán Soros György neve fémjelzi a legerősebben - jegyezte meg, Orbán Viktor akinek aktivistakori nyugati tanulmányait a magyar szárnmazású milliárdos finanszírozta.

Orbán szerint a bevándorlókat segítő aktivisták akaratlanul is részévé válnak az illegális nemzetközi embercsempész-hálózatnak.

Kifogásolta továbbá, hogy "olyan véleménynyomás alakul ki Európában, hogy azzal szemben politikusok nem mernek egy másik koncepció jegyében megszólalni". Példaként azt említette, hogy a kerítés szót nem lehet kimondani.

AMERIKA IS JÓL MEGKAPTA

A magyar kabinetet kritizáló Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet szavaira a kormányfő úgy reagált:

"ez már reálpolitika (...), ez már meztelen nemzeti vagy birodalmi érdek".

Orbán arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének New York-i felszólalásából egyértelműen kiderült, hogy Amerika érdekeivel nem ellentétes, ha Európába hirtelen több millió bevándorló érkezik háború tépázta térségekből.

"Miközben persze az ő érdekeikkel ez nem ellentétes, azért kíváncsi lennék, hogy ha valaki vízum nélkül be akar jutni az Egyesült Államokba, sikerülne-e élve. Aligha" - mondta Orbán Viktor, aki még nem hallott arról az országról, hogy MEXIKÓ.

A miniszterelnök szerint ha Magyarország a felét megtenné annak, amit az Egyesült Államok tesz - ahol kerítést, falakat építenek és "tűzparancs van" -, akkor "a keresztvizet is leszednék rólunk".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.