Találtunk egy testületet, aminek tényleg tagja Nógrádi György – egy MSZP-s alapítványról van szó

Nógrádi György számos címéről és tisztségéről derült ki, hogy inkább csak úgy beletette különböző önéletrajzaiba, és a valóságban nem léteznek.

Találtunk viszont egy olyan testületet, amiben tényleg benne van.

Ez pedig a a Villányi úti Konferenciaközpont és Szabadegyetem Alapítvány kuratóriuma. Az alapítvány gazdája az MSZP.

A kuratórium tagjai között van többek között Puch László, az MSZP egykori pártpénztárnoka és Bárándy Gergely, az MSZP parlamenti képviselője is.

Nógrádit még a 90-es években nevezték ki a kuratórium tagjává. Az alapítvány kezeli az egykori Marxizmus – Leninizmus Esti Egyetem székházát, ami a Villányi úton, a Gellért hegy lábánál áll. Az alapítványé volt évekig az Általános Vállalkozási Főiskola (ÁVF) is, ám ez már beolvadt az International Business Schoolba. Az alapítvány mostanában az épület kiadásával, és ottani rendezvények szervezésével foglalkozik.

Antal János, az ÁVF egykori főigazgatója, aki szintén tagja a kuratóriumnak, azt mondta, hogy még Horn Gyula hozta létre az alapítványt, és Nógrádi mint „felsőoktatási szaktekintély” lett tag. „Kellett valaki, aki ért a felsőoktatási intézményrendszerhez, és részt vesz a munkában a közös célok érdekében egy átalakuló világban” - emlékezett Antal.

Nógrádit egyébként is kedvelték az MSZP-ben, hiszen felügyelőbizottsági tagságot kapott a Honvédelmi Minisztérium EI Zrt. nevű cégében, ami a honvédség vagyonkezelő vállalkozása. 2005-ben a Gyurcsány-kormány a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is kitüntette. Visszaemlékezések szerint a Gyurcsány-korszakban nagyra értékelték Nógrádi különleges oroszországi kapcsolatait is.

Nógrádi az utóbbi időben a Fidesz által ellenőrzött sajtó sztárja lett, és menekültügyben a kormánypárti érvrendszer legfőbb teoretikusává vált.

(Közreműködött: TBG)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.